Bankrotirao grad: Slavonskom Brodu odbijena odgoda ovrhe, posljednja šansa Vrhovni sud

OPĆINSKI sud u Slavonskom Brodu danas je odbio prijedloge grada Slavonskog Broda za odgodu ovrhe imovine, čime je sve izglednije da će gradska imovina završiti na javnoj dražbi.

Sudac Igor Buruš u svojoj je odbijenici napisao kako smatra da prijedlog grada nije osnovan zbog neispunjenih objektivnih i subjektivnih pretpostavki, što bi značilo kako Slavonski Brod nije podnio dovoljno dokaza kako bi dokazao da bi se ovrhom gradu nanijela teško nadoknadiva šteta.

> Kronologija propasti: Kako je Slavonski Brod bankrotirao zbog izmišljenog duga

Posljednja šansa za imovinu Slavonskog Broda je Vrhovni sud koji bi 27. listopada trebao odlučiti o zahtjevu Slavonskog Broda za ocjenom zakonitosti postupka. Prije desetak dana gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara rekao je kako je grad prisiljen rasprodati "obiteljsko srebro" zbog sudskog spora s tvrtkom Novogradnja za radove koji su obavljeni početkom 90-ih godina, iako je sporni objekt u vlasništvo grada prešao tek 2000. godine.

Sporna je izgradnja dijela restorana na objektu odmarališta tadašnjeg Ferijalnog saveza na otoku Korčuli. Gradonačelnik Duspara je tvrdio i kako izgradnja restorana nikad nije završena, a Novogradnja je novac tražila od tadašnjeg vlasnika Republike Hrvatske. Tu tužbu su odbacili Općinski i Županijski sud u Zagrebu uz objašnjenje kako se prijenosom nekretnine nije prenio i dug na novog vlasnika.

Pročitajte više