Banožić teško optužio Milanovića, spominje rezidenciju na Hvaru i stotine tisuća kuna

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

MINISTARSTVO obrane odgovorilo je na priopćenje Ureda predsjednika u kojemu se ministra Marija Banožića proziva da nastavlja šikanirati vojni vrh i vojnike te da ugrožava djelovanje OSRH-a. Milanović je poručio da Banožić zlostavlja vojni vrh, a nazvao ga je i dilerom HND-a.

>> Milanović poslao priopćenje i dokumente: "Banožić zlostavlja vrh vojske"

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti. 

Žestok odgovor Milanoviću

“Priopćenje koje je objavio Ured predsjednika Republike Hrvatske dana 9. veljače 2022. ‘Ministar obrane nastavlja šikanirati vojni vrh i hrvatske vojnike čime ugrožava djelovanje Oružanih snaga RH’ ponovno je pokazalo koliko je Predsjednik Republike opsjednut ministrom obrane.

Zlonamjerne su i neistinite tvrdnje Zorana Milanovića u kojima ističe kako ministar obrane Mario Banožić nastavlja šikanirati vojni vrh i hrvatske vojnike te ugrožava djelovanje Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ministru Banožiću na prvom je mjestu dobrobit svakog pripadnika Hrvatske vojske i u postupanju se vodi isključivo zakonom. Nezakonita postupanja prakticira Predsjednik Republike koji zaobilazi i ne poštuje propisane procedure te time upravo on radi štetu pripadnicima Hrvatske vojske.

Teške optužbe na račun Milanovića, spominju se ljetovanje, rezidencija na Hvaru i stotine tisuća kuna

Kao što smo više puta naveli, isplata naknada ne bi bila sporna da je zahtjev za angažiranjem hrvatskih vojnika došao službenim putem iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske u Kabinet ministra obrane, što je jedino u skladu sa zakonom.

U ovom slučaju Zakon o obrani upravo provodi ministar obrane, a Predsjednik Republike kao pravi Titov gardista drži se one Titove ‘nemojte se držati zakona kao pijan plota’.

Dok je bio predsjednik Vlade, Zoran Milanović imao je priliku ulagati u Hrvatsku vojsku, ali to nije činio, štoviše svojim zanemarivanjem naštetio je Hrvatskoj vojsci. Za razliku od tog vremena, Vlada predsjednika Andreja Plenkovića u Hrvatsku vojsku ulaže više nego što se ikada ulagalo, razvija Oružane snage i drži do standarda hrvatskih vojnika, a ne koristi Hrvatsku vojsku kao svoju privatnu igračku, što radi Milanović.

Kada ministra Banožića javno poziva za dilanje nekretnina, javno pozivamo Milanovića da se očituje o adaptaciji i ulaganju u državnu rezidenciju na Hvaru uoči njegova prvog ljetovanja kao predsjednika, koja je iznosila nekoliko stotina tisuća kuna. Zanimljivo je da Maja Đerek to nije spomenula u svojim zviždačkim svjedočenjima.

"Ostavljamo javnosti da prosudi zašto je termin dilera tako blizak našem Predsjedniku"

U ovom trenutku ministar obrane ne bi komentirao znakoviti izričaj kojim se Predsjednik koristi nazivajući ga ‘dilerom’. Ostavljamo javnosti da prosudi zašto je termin dilera tako blizak našem Predsjedniku”, stoji u priopćenju MORH-a.

Pročitajte više