Baotić: Pevec se bez menadžmenta i na račun dobavljača igrao poslovanja

NAKON Vladimira Šelebaja-Selliera koji je još krajem listopada ustvrdio kako Pevecu više nema spasa, do sličnog je zaključka, nakon mandata od svega 40-ak dana, došao i predsjednik Uprave Josip Baotić, koji je podnio neopozivu ostavku.

Baotić je, podsjetimo, prilikom preuzimanja dužnosti rekao da se nada kako će se Pevec "poput feniksa dignuti iz pepela". No, od toga dana se situacija u Pevecu pomaknula samo na gore - radnici štrajkaju zbog neisplaćenih plaća, centri se zatvaraju zbog dugova.

"U Pevecu su se igrali poslovanja"

Na konferenciji za novinare je danas Josip Baotić izjavio kako je podnio neopozivu ostavku na mjesto direktora tvrtke Pevec, a kao razlog za odlazak iz posrnule tvrtke naveo je kako su se vlasnici do sada igrali poslovanja te zbog toga se u Pevec ne može privući zdravi kapital.

Baotić kaže kako je preuzimanjem dužnosti direktora 22. listopada želio spasiti tvrtku od stečaja te oživjeti poslovanje. Dodao je i kako je imao obećavajuće pregovore, no da je i jasno kako su se dobavljači i sindikati dogovorili o pokretanju stečaja sa preustrojem. Tim dogovorom je onemogućena koncepcija koju je zagovarao Baotić i tvrtka KPMG.

"Trgovalo se na račun dobavljača"

Bivši direktor poslovanje Peveca opisuje kao "tipičan primjer vođenja poslova u Hrvatskoj" u kojem se trgovalo na račun dobavljača. Zanimljiv je i Baotićev utisak da u Pevecu nije postojao menadžment te je tvrtka vođena na neprofesionalan način. Sindikat trgovine Hrvatske danas je Trgovačkom sudu predao zahtjev za stečaj s preustrojem.

Poznato je kako se Pevec Grupa nalazi u velikim financijskim problemima i kako banke, ne samo da su otkazale dalje kreditiranje kompanije, već su počele i s pljenidbom imovine.

Pročitajte više