Barack Obama obratit će se homoseksualcima

AMERIČKI predsjednik Barack Obama ovoga će vikenda održati govor najvećoj američkoj organizaciji za prava homoseksualaca, javlja AP.

Anoniman izvor rekao je za AP da će predsjednik biti gost na dobrotvornoj večeri Human Rights Campaign u subotu, koja će očekivano privući tisuće aktivista za prava homoseksualaca, jer se večera održava dan prije Marša za nacionalnu ravnopravnost.

Bijela kuća još uvijek nije službeno potvrdila ovu informaciju.

Obama je u javnosti često bio kritiziran zbog neispunjavanja predizbornih obećanja koje je dao gay Amerikancima. Tvrdio je da će ukinuti zabranu prema kojoj homoseksualci ne mogu služiti u vojsci ukoliko su se deklarirali te da će poduprijeti donošenje zakona protiv diskriminacije.

"Jedanaest mjeseci nakon izbora, nije ispunio obećanja gay Amerikancima te, što je još gore, nije se želio baviti ovim temama. Sad se treba uključiti i dokazati. Treba potrošiti nešto svog političkog kapitala na ukidanje vojne zabrane što je simbolički važna tema", rekao je bivši savjetnik Billa Clintona za istospolnu politiku Richard Socarides.

Pročitajte više