Barišić i Jurak preko kampanje "Stop korupciji!" iz proračuna izvukli 1,7 milijuna kuna?!

USKOK sumnja da je Mladen Barišić preko vlasnice Fimi-medije Nevenke Jurak u jednom promidžbenoj kampanji za Carinu iz proračuna izvukao 1,7 milijuna kuna, javlja HTV. Da ironija bude veća, kampanja preko koje se navodno izvlačio i prao novac u korist vladajućeg HDZ-a zvala se "Stop korupciji!"

Mladen Barišić ostaje u Remetincu još dva mjeseca

Istražni sudac Krešimir Devčić odredio je Mladenu Barišiću, bivšem HDZ-ovom rizničaru i šefu Carine, još dva mjeseca pritvora u Remetincu zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Barišić je u pritvoru već mjesec dana; krajem rujna uhićen je po nalogu Uskoka.

Barišićev odvjetnik Rajko Mlinarić ne slaže se s odlukom da se njegovom klijentu produži pritvor: "Gospodin Barišić nema apsolutno nikakav utjecaj, društveni utjecaj, ugled mu je sveden na čistu nulu. Ja bih rekao, on sam se preda mnom izjasnio da su ga čak i njegovi poznanici za vrijeme dok nije bio u istražnom zatvoru izbjegavali, dakle on definitivno ne predstavlja realnu opasnost da bi utjecao na bilo koga, jer ga se ljudi klone".

Podsjećamo, Barišić je uhićen u sklopu afere oko Fimi-medije, a tereti ga se da je izvlačio novac iz državnih firmi preko marketinške agencije Nevenke Jurak, njegove navodne ljubavnice koja je također iza rešetaka. Barišić se nakon uhićenja pred istražiteljima branio šutnjom, ali očekuje se da će uskoro biti opet ispitan. Nagađa se da bi Barišić mogao razotkriti ulogu bivšeg premijera Ive Sanadera u aferi oko Fimi-medije.

Pročitajte više