Barišić: Thompson će tužiti Pulu, i održati koncert u "srcu Istre"

TRAKAVICA s Thompsonovim koncertom u Istri se nastavlja i to zato što je pulski gradonačelnik izrazio svoje mišljenje o pjevačevim koncertima nakon što je objasnio da se spektakl ne može održati iz proceduralnih razloga.

Menadžer Marka Perkovića Thompsona u tom mišljenju vidi osnovu za tužbu protiv Grada, ali i poručuje vlastima u Istri da će kako - tako održati koncert u njihovoj županiji, i to još ovaj mjesec.

"Od Arene ne odustajemo i zbog odluke pulskoga Gradskog poglavarstva već smo angažirali odvjetnički tim. Organizirat ćemo Thompsonov koncert u Areni, makar iduće godine", rekao je Večernjem listu Thompsonov menadžer Zdravko Barišić nakon pulskog "ne".

Zaštitu će tražiti i od Državnog pravobraniteljstva!

"To je nevjerojatna odluka koja govori da su u strukturama politike i vlasti u Istri još snažni tragovi boljševizma. Ne možemo vjerovati da se u demokratskoj Hrvatskoj zabranjuje slobodna riječ najpopularnijeg hrvatskog glazbenika čije je djelovanje javno",  kazao je Barišić.

Dodao je da je sada vrijeme da uistinu zatraže zaštitu HHO-a, hrvatske Vlade, pa i "Državnog pravobraniteljstva", državnog tijela ukinutog 1997. godine.

Za slobodnu hrvatsku riječ spremni!

Sve je to pobrojao, jer se Thompsonu nanosi nepravda i ograničava se njegova sloboda javne riječi. Kao ni od Pule, od Istre također ne odustaju. Menadžer tvrdi da će već u kolovozu Thompson nastupiti "u srcu Istre", iako ne otkriva gdje, a na listi koncerata njegove turneje zasad nema ni jednog istarskog grada.

"Bit će to koncert pod nazivom 'Za slobodnu riječ hrvatsku', a zarada nam neće biti imperativ!",  tvrdi menadžer Barišić. Napomenuo je da se koncert uvijek može održati u privatnom prostoru.

Puležani ne žele ustaške simbole i smatraju da ne moraju udovoljiti Thompsonovom zakašnjelom zahtjevu

Gradonačelnik Pule Boris Miletić je jučer kazao kako Thompson nije mogao dobiti termin u pulskoj Areni zbog toga što se zahtjevi za taj prostor predaju najkasnije do kraja veljače u godine u kojoj se planira događanje. Menadžeri su se sjetili poslati izvanredni zahtjev pet mjeseci nakon isteka roka.

"Nemam ništa protiv Thompsona i njegovih pjesama, ali ustašku ikonografiju, od koje se taj pjevač nije jasno ogradio, ne mogu podržati", kazao je jučer Boris Miletić. Dodao je da je shvatio zahtjev kao političku provokaciju.

A.B.
Foto: K.H.

Pročitajte više