Batarelo: Kažem vam kao katolički muž, povesti ćemo rat protiv neprijatelja

Fot: FaH

ČELNIK ultrakatoličke udruge Vigilare Vice John Batarelo na Facebooku je objavio status u kojem najavljuje "(duhovni) rat protiv neprijatelja".

Batarelov status je vjerojatno reakcija na slučaj riječkog svećenika koji je objavio da je odbio krstiti dijete lezbijskog para. Kasnije je nadbiskup Mate Uzinić osudio ovaj čin i poručio da želi upoznati par.

>> Uzinić o lezbijskom paru koji želi krstiti dijete: Žao mi je zbog komentara vjernika

"Povesti ćemo rat protiv neprijatelja"

"Gledam ovaj performans lošeg špageti vesterna koji se odigrava ovih dana preko masovnih medija, spoj lavander mafije i kukavica iz Crkve i militantnih sekularista, podruglivaca i mrzitelja Crkve.

Takvo prozirno i jadno. Mislite da ćete nešto postići u katoličkoj Hrvatskoj? Samo sanjajte. Kao katolički muž kažem, mi imamo zaštitnicu i kraljicu i povesti ćemo (duhovni) rat protiv neprijatelja koji se ponašaju kao tetkice i izdajnici.

Tko je ova koja dolazi kao što zora sviće, lijepa kao mjesec, sjajna kao sunce, strašna kao vojska pod zastavama?“ (Pj 6,10)... Marija, majka Našega Gospodina Isusa Krista", piše Batarelo.

"Katolik Hrvat neće prignuti glavu"

"Započeli ste rat a mi ćemo ga dovršiti i pobjediti. Nema predaje. Katolik Hrvat nikada neće prignuti svoju glavu pred (zlo)duhom vremena", napisao je na kraju statusa.

Podsjetimo, Batarelo se ranije protivio cijepljenju, Ultri i kratkim hlačama na misi, a napadao je i Linoladu i Pipi te tvrdio da je potres u Meksiku posljedica sudske odluke da se zabrani kažnjavanje žena zbog pobačaja.

Pročitajte više