BBC u predstojeće 2 do 3 godine smanjuje broj zaposlenih

BRITANSKI radio i tv-mreža BBC namjerava smanjiti broj zaposlenih za najmanje 10 posto te troškove poslovanja smanjiti za oko 320 milijuna funti nakon izvješća upravnog odbora o poslovanju tvrtke, izvijestio je neimenovani dužnosnik BBC-a upoznat s planovima.

Očekuje se da će generalni direktor BBC-a Mark Thompson informacije o smanjenju troškova i promjenama u pogledu broja zaposlenika objaviti tijekom dana na sastanku osoblja. U predstojeće dvije do tri godine planira se postupno smanjenje broja radnih mjesta za oko 2.900 u tvrtki u kojoj je sada zaposleno 28.000 ljudi.

Taj je korak dio plana Thompsonove strategije čiji je cilj održati plaćanje tv-pretplate u Velikoj Britaniji, od čega ova tv-kuća godišnje dobiva oko 2,8 milijarde funti prihoda. Tu svotu uprava BBC-a namjerava iskoristiti kada, u skladu s politikom razvoja kuće, bude prelazila na digitalnu televiziju sa više kanala.

Thompson također namjerava potražiti partnera za BBC-ev komercijalni program, BBC Worldwide te će razmotriti mogućnost premještaja nekih tv i radio programa iz Londona u Manchester.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.