Beba u Caritasovom domu rođena mrtva, isključena mogućnost nasilne smrti

MUŠKO dijete koje je u kupaonici Caritasovog domu u zagrebačkom naselju Savica Šanci jučer pronađeno pored 17-godišnje štićenice doma rođeno je mrtvo, utvrđeno je to obdukcijom koja je isključila mogućnost bilo kakvog oblika nasilne smrti, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Maloljetna štićenica Caritasovog doma za djecu i mladež u Budaševskoj ulici pronađena je jučer oko 11,45 sati u kupaonici u kojoj je sama porodila muško dijete. Djevojka je bila u 8. mjesecu trudnoće. Liječnici hitne pomoći utvrdili su smrt djeteta, a djevojka je zbog postporođajnog jakog krvarenja prebačena u bolnicu.

Mrtvo dijete prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Na tijelu nije bilo nikakvih vidljivih ozljeda, a obdukcijom je utvrđeno da je dijete rođeno mrtvo.

"Time je isključena sumnja na počinjenje bilo kojeg kažnjivog dijela", kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama. Dodala je da djevojka nije skrivala trudnoću i da je bila pod liječničkom kontrolom.

Riječ je o mladoj Siščanki koja je u Caritasovu domu bila smještena od prošloga petka poslijepodne na svoju molbu, jer je bila u osmom mjesecu trudnoće. U Dom je stigla kolima Hitne pomoći, a na preporuku sisačkoga Centra za socijalni rad budući da je prije nekoliko mjeseci otišla od roditelja protiv kojih je pokrenut postupak zbog zlostavljanja.

Caritasov dom za djecu i mladež pruža skrb djevojkama i ženama u visokoj trudnoći, koje mogu ostati u Domu dok im dijete ne navrši tri godine. Dom može primiti deset majki i 35 djece, a trenutačno tamo boravi 22 djece i pet majki.

Pročitajte više