Beba umrla, otac i njegova starija kćer u teškom stanju u splitskoj bolnici zbog trovanja

JEDNOGODIŠNJA djevojčica je preminula jučer oko 15.45 sati u Općoj bolnici u Kninu. Tijelo djeteta je poslano na obdukciju. Kako je izvijestila PU šibensko-kninska, jučer oko 15 sati je obitelj iz Oklaja je pozvala pomoć jer im se beba gušila.

Majka bebe, 42-godišnja Kristina Radas, uspaničeno je na telefon dežurnoj liječničkoj službi rekla kako joj dijete umire. Liječnici su prvo pomislili da je djetetu nešto zapelo u grlu. Nažalost, djevojčici nije bilo pomoći te je ubrzo i preminula.

Otac i petogodišnja djevojčica u kritičnom stanju stavljeni na respirator

Liječnička pomoć je pružena i ocu bebe, 48-godišnjem Nenadu Radasu, te njegovoj starijoj, petogodišnjoj kćeri. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, oca i petogodišnju djevojčicu su pronašli u sobi, u krevetu. Gušili su se i grčili su im se udovi. U kritičnom su stanju prevezeni u Opću bolnicu u Knin te su stavljeni na respirator.

Nakon ukazane im liječničke pomoći u Kninu, zbog teškog stanja u kojem se nalaze, prevezeni su na daljnje liječenje u Split. Iako se prvotno sumnjalo na trovanje hranom, nalazi su pokazali kako je najvjerojatnije došlo do trovanja ugljičnim monoksidom.

Obitelj Nenada Radasa u Oklaj je doselila prije dvije godine iz Rijeke, gdje je Nenad upoznao svoju suprugu, porijeklom Slovakinju. Susjedi, koje je ova obiteljska tragedija šokirala, pričaju kako je riječ o uzornoj obitelji skromnog imovinskog stanja, koja je svima bila draga.

Pročitajte više