Bebi zakazala oba bubrega nakon što ju je operirao liječnik reprezentacije Bahtijarević

U KLINICI za dječje bolesti u Klaićevoj ulici tijekom srpnja po krivu je pošla operacija djevojčice od godinu i pol dana, kojoj jedan bubreg nije funkcionirao zbog anomalije u mokraćno-bubrežnom sustavu te je ostala i bez drugog bubrega, piše Novi list.

Djevojčicu je operirao dječji kirurg Zoran Bahtijarević, javnosti poznat i kao liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.

Jednoipolgodišnja djevojčica hitno premještena na dječji intenzivni odjel KBC-a Rebro, gdje je na dijalizi, a Povjerenstvo za unutarnji nadzor bolnice u četvrtak je poslalo izvještaj o "operaciji s neželjenim ishodom" ministru zdravstva Darku Milinoviću. On je naložio da se izvještaj dopuni te da se u ponedjeljak u Klaićevu pošalje inspekcija Ministarstva zdravstva.

"U datim okolnostima i s raspoloživim nalazima, uvijek bih donio istu kiruršku odluku. Ponovio bih isto i da je na stolu bilo moje dijete ili dijete moga brata", kazao je listu Bahtijarević, koji je odmah nakon operacije osobno izrazio žaljenje roditeljima i ustvrdio da i sam proživljava vrlo teške trenutke. Djevojčici je nužna transplantacija bubrega.

Pročitajte više