Beč: Koncert u povodu Dana državnosti

U POVODU Dana državnosti sinoć su Hrvatski akademski zbor iz Beča zajedno s zagrebačkim vokalnim ansamblom "Glas" održali koncert u bečkoj crkvi sv. Canisiusa.

"Beč i Zagreb glazbeno i umjetnički vrlo su povezani i isprepleteni. Naši studenti na bečkoj Glazbenoj akademiji i bečkom Sveučilištu glazbe, i s ovim koncertom nastavljaju i potvrđuju tu hrvatsko-austrijsku tradiciju", rekao je u prigodnoj riječi Dražen Vukov Colić, hrvatski veleposlanik u Republici Austriji.

Na programu su bila djela Mozarta, Gounoda, Fischera, Donizettija, Vidakovića, Marcella, Smolke, Dugana, Lisinskog, Zajca i Gotovca.

Hrvatski akademski zbor i Vokalani ansambl "Glas", pod ravnanjem Tvrtka Gojmerca oduševili su publiku koja ih je nagradila dugotrajnim pljeskom.

Posebice su bile izražajne solo dionice naših mladih sopranistica Marije Vidović u Mozartovom "Laudate Dominum", Fischerovom "Dajte mi sladak pjev" i recitativu Jelene iz opere "Nikola Šubić Zrinski", zatim Nine Tarandek u Goundovom "ODivine Redeemer", te sopranistice Antonije Kovačević Ciganović u "Cum Invocarem" Vatroslava Lisinskog.

Sinoćnji koncert prva je ovotjedna svečanost u Beču u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske.

Pročitajte više