Bečkim valcerima započelo blagdansko slavlje u Skoplju

BEČKIM valcerima na blještavo ukrašenom i preuređenom trgu "Makedonija", Skopljanci su u petak počeli slavlje u povodu božićnih blagdana i Nove godine.

Bogata zabava u kojoj su sudjelovali mnogi umjetnici upriličena je u spomeničnom kompleksu slavne Skopljanke Majke Tereze, čime je na simboličan način obilježen katolički Božić.

Ovom zabavom na kojoj su se smjenjivali zvuci bečkih valcera, zabavnih i narodnih pjesama a građanima dijelili topli napici, obilježen je i završetak obnove središnjeg skopskog trga i ulice "Makedonija", na kojima je stara kaldrma ustupila mjesto granitnim pločicama, a cijeli prostor obogaćen mnogim sadržajima za odmor i zabavu građana. Preuređenje prostora koštalo je više od 2 milijuna eura, a za praznično blještavo ruho pobrinule su se mnoge tvrtke.

Većina Skopljanaca dočekat će Novu godinu na glavnom gradskom trgu, a najavljuje se "luda" zabava s domaćim pjevačima i gostima iz susjednih zemalja.

Predpraznična potrošačka groznica nije mimoišla ni glavni grad Makedonije, ali ipak ne kao ranijih godina. Nestašicu novca kod građana osjetit će i restorani i turistička odredišta gdje još uvijek ima praznih mjesta, što se ranije nije događalo.

Jedino Ohrid može profitirati, jer u tom makedonskom turističkom središtu gosti iz Grčke tradicionalno i masovno slave katolički Božić i Novu godinu.

Pročitajte više