Beljak o zabrani govora: Neće me neki iskompleksirani Jandroković zaustaviti

Foto: N1

SABORSKI zastupnik i predsjednik HSS-a Krešo Beljak je u gostovanju na N1 televiziji objasnio zašto neće podržati vladin prijedlog o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. Komentirao je i jučerašnju saborsku raspravu i odluku predsjednika sabora Gordana Jandrokovića, koji mu je zabranio govoriti dva dana. 

Beljak tvrdi da ga je Jandroković prekinuo kada je sugerirao ministru obrane Mariju Banožiću da je možda vrijeme da resetira stvari i pokuša sjesti s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Optužio je predsjednika sabora da mu nije dopustio da prekorači vrijeme za 12 sekundi, a nakon toga je dozvolio da HDZ-ovi zastupnici repliciraju njemu, dok on nije imao mogućnost govoriti. 

"Ja sam javna osoba, zastupam ljude koji me plaćaju i neće me tamo neki iskompleksirani Jandroković zaustaviti u tome", poručio je. Beljak objasnio i zbog čega neće podržati vladin prijedlog o obuci ukrajinskih vojnika iako naglašava da je neosporno kako je Rusija agresor, a Ukrajina žrtva. 

"Rat se drži, vodi takvim tehnologijama o kakvima smo mi mogli samo sanjati ili gledati u znanstveno-fantastičnim filmovima, letjelice, dronovi, nešto o čemu smo mi 1991. mogli samo sanjati. Ja ne vidim što bismo to mi, odnosno Hrvatska vojska, mogli podučiti Ukrajince u ovom trenutku, jedino može biti obrnuto", kazao je Beljak, prenosi N1

Uvjeren je kako je cjelokupna priča oko obuke ukrajinskih vojnika zapravo spin premijera Andreja Plenkovića, koji se želi dodvoriti visokopozicioniranim ljudima u NATO-u i EU. Zaključuje kako bi on podržao odluku o vojnoj obuci kada bi sve države članice EU sudjelovale u tome, ali da neće jer ih sudjeluje samo desetak. 

Pročitajte više