Belupov Gingko najprodavaniji biljni lijek u Hrvatskoj

GINKO Belupo dobro podnošljiv biljni lijek za liječenje poremećaja cirkulacije, koji nosi znak Hrvatska kvaliteta jedan od najprodavanijih biljnih lijekova u Hrvatskoj.

Prodaja Gingka Belupo kontinuirano raste u posljednjih 10 godina te i dalje zadržava pozitivan trend. Prema statistici Pharmisa ovaj lijek je u posljednje tri godine jedan od najprodavanijih biljnih lijekova u Hrvatskoj.

Gingkom se u Hrvatskoj liječi više od 20 000 bolesnika, čime se sprječava i znatno smanjuje smrtnost uzokovana poremećajem cirkulacije, koja može dovesti i do moždanog udara.

Hrvatska gospodarska komora dodijelila je 26. siječnja 2006. Gingku Belupo pravo uporabe znaka Hrvatska kvaliteta i time je postao jedini biljni lijek u Hrvatskoj s tim prestižnim znakom. Svi ostali preparati s ekstraktom ginka uglavnom su uvoz iz drugih zemalja i gotovo svi su registrirani samo kao dodaci prehrani.

Gingko film tablete, Belupo, jedini su preparat ginka na hrvatskom tržištu sa statusom biljnog lijeka koji je proizveden u Hrvatskoj, od strane hrvatskog proizvođača lijekova.

Gingko Belupo biljni lijek sa 24 postotnim ekstraktom lista ginka učinkovito poboljšava cirkulaciju u mozgu i vratnom dijelu kralježnice te na taj način poboljšava pamćenje i koncentraciju, uklanja vrtoglavicu i šum u ušima. Lijek poboljšava cirkulaciju u rukama i nogama te uklanja osjećaj hladnoće i trnce, a sprječava bol i grčeve prilikom hodanja.

Najnovije kliničke studije potvrđuju pozitivne učinke ekstrakta ginka kod posebne vrste demencije, Alzheimerove bolesti.

 

Pročitajte više