Benedikt XVI pozvao svećenike da mudro iskoriste jedinstvene mogućnosti interneta

PAPA Benedikt XVI. uputio je danas povodom 44. Svjetskog dana društvenih komunikacija  poruku u kojoj svećenike poziva  da mudro i razumno iskoriste jedinstvene mogućnosti koje pružaju internet i ostali oblici modernih komunikacija.

Svjetski dan društvenih komunikacija katolička crkva obilježava 16. svibnja, no Papa u danas objavljenoj poruci podsjeća kako „novi mediji nude nove perspektive“, te da upravo oni mogu pokazati da „da Bog ima svoje pravo mjesto u svakom dobu, uključujući i naše".

Vatikan otvorio "papinsku internetsku stranicu"

Osim deklarativno, Sveta je stolica i sasvim konkretno pokazala kako na pozitivan način može iskoristiti prednosti interneta, pa je tako u svibnju prošle godine Vatikan otvorio stranicu www.pope2you.net na kojoj se mogu pratiti Papine poruke svijetu i vjernicima, a od siječnja ove godine otvoren je i kanal na YouTubeu.

Uz to, predsjednik papinskog vijeća za društvene komunikacije msgr. Claudio Maria Celli novinarima je potvrdio i da je društvena mreža Facebook od Božića prošle godine zabilježila rekordnih dva milijuna posjeta.

Pročitajte više