Berlin: Izvršena racija u islamskom centru u Frankfurtu

POLICIJA u Frankfurtu na Majni izvršila je raciju u jednom islamskom centru te je tom prilikom zaplijenila veću količinu propagadnog materijala, kompjutora te videokazeta. Kako je u ponedjeljak priopćilo državno odvjetništvo u Frankfurtu na Majni, racija je izvršena u nedjelju uvečer, nakon dojava da se u vjerskoj školi koja se nalazi unutar centra djeci propagira nasilje i mržnja. L

Učiteljica iz obližnje osnovne škole je vlastima dojavila da joj je jedna devetogodišnja učenica ispričala da se u vjerskoj školi prikazuju filmovi s okrutnim scenama. U knjižari koja također pripada centru mogao se nabaviti video materijal koji poziva na džihad, "sveti rat" protiv nemuslimana. Analiziranje zaplijenjenog materijala moglo bi potrajati tjednima s obzirom na to da su svi materijali na arapskom.

Novi zakon o strancima, koji stupa na snagu početkom sljedeće godine, predviđa lakše protjerivanje stranaca koji djeluju protuustavno. Tako će ubuduće kao razlog za uskraćivanje boravka u Njemačkoj moći poslužiti i dokaz o širenju vjerske mržnje. Ministri unutarnjih poslova njemačkih saveznih pokrajina prihvatili su prošli tjedan i propis o jedinstvenoj islamskoj arhivi u kojoj bi na jednom mjestu bili pohranjeni podaci o aktivnostima njemačkih islamista.




Pročitajte više