Bernardić htio raspustiti vodstvo splitskog SDP-a, Komadina ga spriječio

Foto: Hina

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić na danas održanom predsjedništvu stranke htio je raspustiti vodstvo splitske organizacije, no tome se suprotstavio Zlatko Komadina tako da će se o sudbini Darka Parića i njegovih suradnika raspravljati na idućoj sjednici za dva tjedna.

Zlatko Komadina kazao nam je da se prije svega treba poštivati procedura i da bi se od vodstva SDP-a u Splitu trebalo zatražiti očitovanje. Kao razlog smjene navedeni su loši izborni rezultati, no zapravo se radi o unutarstranačkim obračunima i pripremi terena za nove izbore. Nije tajna da Parić nikako nije po volji predsjednika Bernardića, još od kada se otvoreno stavio na stranu Ranka Ostojića.

Rajko Ostojić bi trebao preuzeti splitski SDP?

Pariću inače nije ništa poznato o današnjim zbivanjima na predsjedništvu SDP-a. Nakon što nije prošao njegov prijedlog liste za lokalne izbore, povukao se i organizacija u Splitu trenutno levitira na auto-pilotu. Čekaju se unutarstranački izbori, izgledno je da će biti zainteresirana najmanje trojica kandidata. SDP u Gradskom vijeću ima tek tri vijećnika i po tome su najslabija politička opcija.

U slučaju raspuštanja vodstva SDP-a u Splitu, stranku bi trebao preuzeti povjerenik Rajko Ostojić. Ovo bi u svega godinu dana bilo drugo raspuštanje predsjedništva SDP-a u Splitu. Prvi put je to učinjeno u svibnju prošle godine.

Milanović je osim vodstva i Ive Baldsara, raspustio i cijelu organizaciju pa je neko vrijeme Split bio bez SDP-ovaca. Za povjerenika je tada postavljen Darko Parić, koji je potom na unutarstranačkim izborima pobjedio protukandidata Gorana Kotura, jednog od izglednih kandidata za njegovog nasljednika.

Pročitajte više