Bernardić čestitao neonacistu Bujancu na ženidbi

Foto: Index/FaH

PRVI čovjek najveće oporbene stranke, SDP-ovac Davor Bernardić, priznao je da je čestitao neonacistu Velimiru Bujancu na nedavnom vjenčanju.

>> Glavašević kritizirao stranačkog šefa Bernardića zbog čestitke neonacistu Bujancu


>> EKSKLUZIVNI VIDEO Mamić se čudesno oporavio i zaplesao na Bujančevoj svadbi


Tko je Velimir Bujanec, razumnim ljudima ne treba previše objašnjavati. Taj ekstremni desničar, neonacist i osuđeni diler koji je prostitutke plaćao kokainom već godinama širi mržnju preko TV ekrana. Svojevremeno je ponosno pozirao u crnoj uniformi s nacističkim kukastim križem na rukavu.

Nedavno se vjenčao u Vukovaru, a čestitku mu je uputio i šef najveće oporbene stranke, navodno "lijevog" SDP-a. Time se pohvalio i sam Bujanec, a da se radi o istinitoj informaciji, Indexu je potvrdio i sam Bernardić.

"Dvije kurtoazne riječi"

U odgovoru na Indexov upit, u SDP-u su se odmah osjetili pozvanima naglasiti da "Davor Bernardić nije ni u kakvim privatnim ili posebnim odnosima s Bujancem", te su nam proslijedili komentar samog Bernardića.

"Moji stavovi su poznati i jasni. O radu Velimira Bujanca ne mislim ništa dobro. Na žalost, on širi govor mržnje i zlo. Sve suprotno od onog za sto se ja zalažem. I žao mi je ako su dvije kurtoazne riječi vezane isključivo uz njegovo vjenčanje pretvorene u slučaj", poručio je Bernardić u odgovoru Indexu.

Zbog čega lider najveće oporbene stranke upućuje "kurtoazne riječi" neonacistu koji, po riječima samog Bernardića, "širi zlo", šef SDP-a nije našao shodnim za objasniti.

Bernardićev potez naišao je i na kritike u samom SDP-u, pa je tako čestitku šefa SDP-a neonacistu i osuđenom kriminalcu kritizirao i saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević.

Pročitajte više