Beroš je prošao kraj ranjenog nakon napada, objasnio zašto nije reagirao

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

MINISTAR Vili Beroš nakon napada prošao je kraj mjesta događaja. Na konferenciji za medije Beroš je upitan je li bio u prilici reagirati.

"Bio sam gore pred kraj samog zbivanja.

Nisam svjedočio pucnjavi, prolazio sam u automobilu kada je ranjena osoba, sada to znam, tada to nisam znao, ukrcavana u automobil hitne pomoći. Bila je prekrivena dekom, nisam vidio krv niti da se nekome pruža hitna pomoć ili da je urgentno zbivanje", kazao je Beroš.

Sinčić prozvao Beroša

Beroša pojedinci danas prozivaju jer tvrde da se trebao zaustaviti. Tako ga je europarlamentarac Vilibor Sinčić optužio da nije pružio pomoć ranjenom čovjeku.

Sinčić ga je prozvao jer je, kako smatra, trebao stati i pomoći.

"Ispred zgrade Vlade danas je jedan policajac pogođen puškom. U trenutcima kada su ga stavljali u vozilo saniteta, sa vozačem, bez liječnika, pored njega se provozao ministar u Vladi Republike Hrvatske. Ministar zdravstva. Liječnik.

Normalan čovjek stane kraj ranjene životinje. Osoba koja je liječnik nije stala ozlijeđenom policajcu. To su etika, moral i hrabrost hrvatske politike.

Da li je moguće da će taj čovjek, liječnik koji je okrenuo glavu od ranjene osobe, i dalje ostati ministar u Vladi Republike Hrvatske?", kaže Sinčić.

Pročitajte više