KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Beroš komentirao novooboljele: Jedna osoba u splitskoj bolnici je teško

Foto: N1

MINISTAR Vili Beroš rekao je danas kako smo u 126. danu od početka epidemije i kako u svijetu ima preko 10 milijuna zabilježenih slučajeva koronavirusa te preko pola milijuna umrlih. 

"Mi danas u Hrvatskoj imamo 34 novooboljelih. Broj je manji nego ranijih dana i to je dobro jer nema eksponencijalnog rasta. Ukupno je 2727 slučajeva od početka epidemije, a u zadnjih 24 sata je 730 testiranih. Trenutno je 466 aktivnih, 113 oboljelih na milijun stanovnika. Srećom, nema novopreminulih, ali je jedna osoba u splitskoj bolnici na respiratoru", rekao je Beroš.

Komentirao je mjere koje su uvedene na granici s BiH te najavu da će one sutra biti popuštene.

"Razgovarati uvijek treba, no naše postupanje na granicama je analiza epidemiološke slike u susjednim državama. Kada smo vidjeli da nije adekvatna slika, uveli smo neke mjere. Epidemiološka situacija će biti ta koja će određivati za dalje", rekao je Beroš.

Upitan je i o prijedlogu za provjeru ustavnosti odluka Stožera.

"Legitimno je da Ustavni sud revidira ustavnost nekih odluka, a ja sam siguran da su bile ustavne i da su imale ultimativni cilj, a to je zdravlje građana. Mi smo uspjeli i nema problema", rekao je Beroš.

Potvrdio je kako su neki štićenici doma u Vukovarskoj ulici u Splitu imali temperaturu, ali nisu bili pozitivni na koronavirus.

Na pitanje hoće li se mijenjati pravilo za posjet roditelja djeci u bolnici, rekao je kako će stručnjaci o tome odlučivati sutra.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više