Beroš se oglasio o napadu na psihijatricu u Virovitici

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

MINISTAR zdravstva Vili Beroš oglasio se o jučerašnjem napadu na psihijatricu Elviru Koić u njezinoj ordinaciji u Virovitici. 

"Pomažući pacijentici i sama naša kolegica postala je žrtvom nasilja. Želimo joj što skoriji oporavak i snagu da nastavi liječničku misiju u pomoći i liječenju pacijenata. Naša kolegijalna potpora i najoštrija osuda svih oblika nasilja", poručio je Beroš na Twitteru.

Oglasila se i liječnička komora

Hrvatska liječnička komora u kontaktu je s liječnicima OB-a Virovitica, gdje se nalazi ozlijeđena liječnica, psihijatrica iz Virovitice, na koju je u subotu poslijepodne u njezinoj ordinaciji nasrnula pacijentica i nanijela joj teške ozljede.

"Ovaj strašan događaj u kojem je kolegica liječnica tijekom obavljanja svog posla zadobila ozbiljne tjelesne ozlijede ponovno je pokazao svu težinu posla koji obavljaju liječnici. Izražavamo bezrezervnu podršku ozlijeđenoj kolegici i želimo joj uspješan oporavak", rekao je predsjednik Hrvatske liječničke komore doc. dr. sc. Krešimir Luetić te dodao da će HLK u dogovoru s ozlijeđenom liječnicom dogovoriti svu potrebnu pomoć.

Napala je pacijentica

Liječnicu je napala 37-godišnja pacijentica te joj zadala višestruke ubodne rane po cijelom tijelu. Prema prvim informacijama, koje je potvrdila liječnica Sandra Frljević iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijama u Općoj bolnici Virovitica, napad je trajao pola sata, a pacijentica kada je stigla u bolnicu nije bila životno ugrožena.

"Pacijentica je u kasnim večernjim satima operirana, njeno stanje je stabilno i zasad se uspješno oporavlja", rekao nam je ravnatelj Dinko Blažević. Sreća u nesreći, naglašava ravnatelj, jest blizina ordinacije dr. Koić i Opće bolnice, koje su udaljene svega parsto metara. "Njena ordinacija nalazi se gotovo na ulazu u bolnicu pa joj je pomoć pružena jako brzo", dodao je.

 

Pročitajte više