Bertrand Sciard imenovan glavnim izvršnim direktorom Aldate

UPRAVNI odbor tvrtke Aldata imenovao je Bertranda Sciarda predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom tvrtke Aldata Solution. Sciard je bio potpredsjednik upravnog odbora tvrtke od travnja 2007. Prije toga dvije je godine bio predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Intentia, dobavljača poslovnog softvera, sa sjedištem u Stockholmu. Tijekom obavljanja te dužnosti upravljao je zaokretom u tržišnom usmjerenju tvrtke i učetverostručio stopu povrata ulaganja.

René Homeyer, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Aldata od srpnja 2007, bit će imenovan glavnim operativnim direktorom te će biti izravno odgovoran Sciardu.

Peter Titz, predsjednik upravnog odbora, izjavio je: "Nakon razdoblja u kojem je Aldata prošla kroz postupak javne ponude te u kojem se intenzivno nagađalo o budućnosti tvrtke, vrlo nam je važno da Sciard preuzme vodstvo. Na svojim je dosadašnjim dužnostima pokazao da je u stanju donijeti stabilnost i vratiti povjerenje u tvrtku, iznutra i izvana. Važno je da u tome ima Homeyerovu podršku jer će se na taj način omogućiti kontinuitet tvrtke i njezine strategije."

Bill Chisholm, generalni direktor tvrtke Symphony Technologies i član upravnog odbora tvrtke Aldata, izjavio je: "Iznimno nam je drago što će Sciard preuzeti upravljanje Aldatom. Već smo surađivali s njime i nimalo ne sumnjamo da će uspješno odvesti Aldatu do ostvarenja njezina cilja - postizanja vodećeg položaja na tržištu dobavljača maloprodajnih softverskih rješenja. Symphony će, kao dioničar i član upravnog odbora, pružiti svaku potporu Sciardu i čitavoj tvrtki."

Pročitajte više