Beskonačna istraga: Mesić tvrdi da nije ništa skriveno u vezi pada helikoptera u Vukovaru

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić i ministar obrane Branko Vukelić danas su komentirali i istragu o padu helikoptera u Vukovaru kojoj nikako nema kraja. Nesreća se dogodila još prije godinu dana i u njoj su poginule tri osobe. Od tada se već promijenio i ministar obrane a odgovora na mnogobrojan pitanja o toj nesreći još uvijek nema.

"Ja ne znam detalje, ništa tu nije skriveno.Radi se o jednoj pogrešci koja je ili tehničke naravi ili je greška u ljudskom faktoru. U svakom slučaju bit će sve utvrđeno", rekao je Mesić koji je zaboravio da odgovornost može biti i na državnom vrhu koje godinama nije obnovilo naše vojno-letačke resurse.

Ministar Vukelić od početka godine kada je stupio na svoju novu dužnost stalno ponavlja da je istraga u tijeku te da će rezultate objaviti čim istraga bude gotova.

"Nema prikrivanja, niti itko vrši pritisak na povjerenstvo koje je pri kraju s poslom. Povjerenstvo je najavilo da će rezultate imati sredinom ove godine", rekao je Vukelić okupljenim novinarima u Gašincima na dosad najvećoj međunarodnoj vojnoj vježbi.

D.M.
Foto: H.P.

Pročitajte više