Besramno ulizivanje PR-ovaca nepristojnoj Kolindi

Foto: HTS

PR STRUČNJACI pozdravljaju neobranjivu nepristojnost predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kao navodno odličan PR za proizvode vukovarske tvornice obuće, a zapravo sve što time čine jest odrađivanje kontrole štete za šeficu države. Je li ta kontrola štete plaćena ili neplaćena, svejedno je.
 
Navijačko podizanje nogu na naslon sjedala ispred sebe na koje je, uzgred rečeno, tog dana sjedio ministar Zdravko Marić, tek je osobni PR Kolinde Grabar Kitarović koja se nepristojnim ponašanjem želi prikazati kao osoba bliska narodu, koja želi privući pozornost pod svaku cijenu. Jer, kad već nema nijednog ozbiljnog rezultata njezinoga rada, a i ne ispunjava svoja obećanja, pa se nema ni čime pohvaliti, svaki PR za nju čini joj se kao dobar PR. 

Samo ekscesima i može privući pozornost
 
Nekad je to slikanje s Velimirom Bujancem i proslava rođendana sa Zdravkom Mamićem, drugi put je to smišljeno naslikavanje po dijaspori sa zastavom s prvim bijelim poljem (po uzoru na hrvatsku zastavu iz ustaškog režima), nekad dizanje nogu na naslon usred jednog od najvećih sportskih događaja.
 
Podizanje nogu na naslon sjedala ispred sebe je nepristojno, nehigijenski, može ugroziti nečije zdravlje, a spada i pod uništavanje tuđih stvari i imovine. Koliko god takvo ponašanje bilo nedostojno šefice države, ono je preostalo jedino čime još uvijek Kolinda Grabar Kitarović uopće može i privući pozornost. 

"Kraljica" državnog protokola: Iz pristojnosti neću komentirati predsjedničino ponašanje
 
U kakvu vrstu ponašanja to spada, kad je riječ o onima koje se smatra državnicima, svjedoči i kratak komentar stroge i pravedne ledene kraljice državnog protokola Milade Privore koja nam je rekla da "iz pristojnosti ne želi komentirati ponašanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović".  
 
Budući da je njezina politička pojava oslobođena suvislog sadržaja, od predsjednice Republike možemo samo očekivati nastavak ekscesnog ponašanja, ali ono što neugodno iznenađuje jest tko sve uspijeva pronaći opravdanje za ono što se naprosto opravdati ne da. 

Toliko autentična u nepristojnosti da "drugi trebaju učiti od nje"?!
 
PR-ovac Danijel Koletić je uvjeren je predsjednica željela poslati poruku da je ona jedna obična žena, bez obzira na funkciju i poziva druge državnike da uče od nje jer se ona "ponaša u skladu s trenutkom, prostorom i situacijom"?! 
 
Dizanje nogu na naslon je primjereno ponašanje za sportske događaje, prema mišljenju Ankice Mamić, koja misli da je predsjednica samo pokazivala tenisice.
 
PR stručnjak Krešimir Macan izjavio je za Index kako je predsjednica "vjerojatno htjela promovirati Borovo i njihove tenisice" te da on drugog razloga za podizanje nogu na naslon ne vidi. 
 
"Možda pomalo neobično za predsjednicu, ali ona i inače ne pati od formalnosti, bitno joj je da je autentična", rekao je Macan.

Obrana neobranjivog i reklama koja to nije
 
Promocija "Borova"? Autentičnost? Podizanje nogu na naslon sjedala ispred sebe je nepristojno, nehigijenski, može ugroziti nečije zdravlje, a spada i pod uništavanje tuđih stvari i imovine. 
 
Osim toga, kad podignete noge na naslon, u prvom su planu potplati obuće, pa se u stvari ni ne vidi obuća koju nosite, a takav je slučaj i s predsjedničinim "startasicama" koje je navodno promovirala. Startasice i reklama za Borovo tek su bijedno opravdanje za nepristojno ponašanje šefice države na javnom događanju. 
 
Mogla je obuti startasice i krenuti u šetnju prirodom ili na trčanje pa pozvati fotoreportere - bilo bi to pristojno promoviranje hrvatskih proizvoda, a i proizvod, kojega navodno reklamira, bi došao u prvi plan, a ne predsjedničino nekulturno ponašanje. 
 
Veliko je razočaranje zavladalo jer predsjednica, među ostalim neisupnjenim obećanjima, nije ispunila ni obećanje o otvaranju ureda za mlade pri svome uredu. Sad vidimo da je i bolje da to nije učinila, jer bi tamo očito osmišljavala nove odgojne metode koje bi isključivale elementarna pravila lijepog ponašanja.

Pročitajte više