AMERIČKI IZBORI

Biden se oglasio: Ameriko, počašćen sam što ste me izabrali

Foto: EPA

NAKON pet dana neizvjesnosti američki mediji projiciraju kako Joe Biden osvaja američke izbore i postaje novi predsjednik. Uz njega je izabrana i Kamala Harris, prva žena potpredsjednica SAD-a.

Nakon što su stigli rezultati iz Pennsylvanije, koja nosi 20 elektorskih glasova, mediji su ga proglasili pobjednikom.

Joe Biden je, podsjetimo, jučer preokrenuo rezultat u dvije ključne države. Prvo je to učinio u Georgiji, a onda i u Pennsylvaniji koja je još značajnija jer nosi čak 20 elektorskih glasova. 

Biden se oglasio 

Joe Biden se nakon objave rezultata oglasio na Twitteru.

“Ameriko, počašćen sam jer ste me izabrali da vodim našu zemlju.

Posao pred nama je težak, ali obećavam vam ovo: Bit ću predsjednik svih Amerikanaca, bilo da ste glasali za mene ili ne. Zadržat ću povjerenje koje ste mi dali”; rekao je Biden u svojoj prvoj izjavi nakon vijesti da je on novi predsjednik SAD-a.

Biden poslao prvo priopćenje

Biden je poslao i prvu službenu izjavu američkim medijima.

“Počašćen sam i ponizan jer povjerenjem koje američki narod ima u mene i izabranu potpredsjednicu Harris.

Unatoč nezapamćenim preprekama, rekordan broj Amerikanaca je glasao. Dokazali smo još jednom, da demokracija kuca duboko u srcu Amerike. Kampanja je gotova, vrijeme je da se bijes i oštra retorika ostave po strani i da se ujedinimo kao nacija. Vrijeme je da se Amerika ujedini. Da se izliječi. Mi smo SAD. Nema toga što ne možemo, ako to radimo zajedno”, napisao je.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz američke predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: američki izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više