BiH novinarki prijetio odsjeći glavu, policija joj rekla da se vrati za dva dana

Foto: Facebook

NOVINARKA i urednica bosanskohercegovačkog portala eTrafika.net Vanja Stokić objavila je fotografiju s dvojicom migranata nakon čega joj je građanin BiH Goran Živanović iz Bratunca na Facebooku napisao prijeteću poruku. No iz policije su joj rekli da se prijaviti prijetnje vrati za dva dana, javlja portal eTrafika.net.

"Svima bih odsjekao glave"

"Go*na nam na grbaču navaljujete, teraj to iz države. Sutra da ga vidim na mojoj djedovini, kako šeće kroz stoljetnu šumu... Svima bih odsjekao glave, ne samo njima, nego i vama dušebriznicima što dočekujete ta go*na paravojna", napisao je Živanović.

Policija novinarki rekla da se prijaviti prijetnje vrati za dva dana

Stokić je prijetnje shvatila ozbiljno te je u petak sve prijavila policiji. No kad je tamo stigla, dežurna policajka joj je rekla da se vrati u ponedjeljak. Vijest je potom objavio portal eTrafika.net,  a Živanović je novinarku nastavio uznemiravati na društvenim mrežama.

"Pisao je kako nitko nije dovoljno veliki muškarac kao on, plus ponovio prijetnje smrću. I njegova ponovna javljanja, ali i užasan odnos policije me je jako uznemirio, cijeli dan sam provela u strahu, posebno što su mi prijatelji rekli da ta osoba živi u mojoj neposrednoj blizini. Bio je toliko bahat da mi pošalje broj telefona, uz poruku da ga slobodno proslijedim policiji, da ga lakše nađu", rekla je Stokić.

Policija na kraju ipak privela Živanovića

Ipak, u nedjelju su je nazvali iz policije te zamolili da dođe zbog davanja izjave. Obavijestili su je i kako je Živanović priveden.

Zbog ovog slučaja oglasilo se i udruženje BH novinari, koje je osudilo pristup policije i tražilo hitno rješavanje.

Pročitajte više