BiH policajac uhićen je zbog ubojstva djevojke prije 13 godina. Priča je jeziva

Foto: Buka/ Facebook

POLICIJSKI istražitelji u Bosni i Hercegovini uspjeli su nakon trinaest godina rasvijetliti ubojstvo djevojke Irene Predojević iz Bosanske Dubice pri čemu se ispostavilo kako je taj zločin, kako se čini, počinio upravo policajac u čijoj kući je u četvrtak tijekom pretrage pronađen i pravi arsenal nezakonitog oružja i eksploziva.

Ravnatelj policije Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je novinarima tijekom jučerašnjeg dana kako postoje dokazi da je počinitelj brutalnog ubojstva djevojke koja je 2005. godine imala 28 godina policajac koji je priveden u srijedu, a u četvrtak je predan nadležnom Tužiteljstvu.

Ćulum nije potvrdio identitet uhićenog, no mediji su objavili kako je za ubojstvo osumnjičen Goran Jeličić, zaposlenik policijske postaje u Bosanskoj Dubici.

Ostao bez alibija

No, kako je policajac uhvaćen nakon toliko godina?

Jeličić je, piše Srspka info, ostao bez alibija za spornu noć i od tada se priča malo po malo počela otkrivati. Kad je pozvan u policiju na saslušanje, bio je nervozan. Moglo se naslutiti da nešto skriva.

"U ovakvim slučajevima psihološke procjene neke osobe u pitanju su detalji, od pokreta koje nesvjesno pravi osumnjičeni, tikova i drugih. Jeličić je tokom saslušanja odavao dojam da nešto skriva, ali opet je pokušavao ostati ravnodušan. Čudan je čovjek", rekao je izvor istrage.

"Nije ni slutila da je ušla u auto sa svirepim ubojicom"

Dodaje kako su više puta čitali sve zapisnike, izjave svjedoka i analizirali ih.

"Stalno su se ponavljala pitanja ko je mogao biti toliko surov, a sa druge strane i toliko precizan u skrivanju tragova, pa smo na kraju došli do osumnjičenog kolege policajca. Jedan od detalja koji je presudio bio je trenutak kada je osumnjičeni ostao bez alibija za kobnu noć. Ubrzo su se kockice počele slagati. Jeličić je poznavao žrtvu, a kobne noći ponudio je Ireni da je odveze kući. Vjerujući da se radi o poštenom susjedu, koji je bio bez mrlje u svom životu, a pri tome još i policajac, Irena nije ni slutila da je te noći sjela u auto svirepog ubojice", rekao je izvor.

Irena Predojević ubijena je u noći između 6. i 7. kolovoza 2005. godine, kada se iz noćnog izlaska vraćala kući. Obitelj je 7. kolovoza prijavila njen nestanak  a nakon 24 sata njezino tijelo je pronašao susjed na divljem deponiju smeća u obližnjem selu.

Policija je praktički godinama tapkala na mjestu. Zbog stravičnog ubojstva saslušavani su mnogi, čak je bilo i onih koji su priznavali zločin pod nerazjašnjenim okolnostima, pa povlačili to priznanje, jer je utvrđeno da su ga dali pod prisilom.

Jedini pravi trag koji je policija godinama imala to je da je u noći ubojstva djevojke primjećen “golf 2” tamnije boje, ali ništa više.

Pročitajte više