BiH: Tihić potvrdio odluku o slanju tima za razminiravanje u Irak

PREDSJEDAVAJUĆI Predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić ustvrdio je da kolektivni šef te države neće promijeniti odluku o slanju tima za razminiranje u Irak unatoč sve glasnijem protivljenju javnosti u BiH, kao i državnog premijera Adnana Terzića, visokog dužnosnika Tihićeve bošnjačke Stranke demokratske akcije.

"Odluka Predsjedništva Bosne i Hercegovine o slanju tima za razminiravanje u Irak neće biti promijenjena. Veći dio javnosti podržava našu odluku i mislim da se radi o pogrešnoj procjeni da se Predsjedništvo BiH ne slaže s javnošću po tom pitanju", rekao je Sulejman Tihić u intervjuu sarajevskom Dnevnom avazu od utorka.

Dopredsjednik SDA Adnan Terzić jedini se na nedavnoj sjednici Predsjedništva stranke usprotivio slanju bosanskohercegovačkih državljana u Irak. Tihić unatoč tome vjeruje kako će Terzić provesti odluku Predsjedništva.

"Normalno je da postoje drukčija mišljenja, a u odnosima između mene i Terzića ništa se neće promijeniti, jer je on drukčije glasovao. Nije prvi put da mi u SDA imamo različite stavove. Jedini problem bio bi da netko tko je glasao za odluku ne radi na njezinu provođenju, odnosno da je ne poštuje", izjavio je Tihić u intervju za Dnevni avaz uoči današnjeg službenoga puta u Pakistan. Tihić je pri tome odbacio postojanje podjela u SDA-u-

Točan datum odlaska bosanskohercegovačkih pirotehničara u Irak se ne zna. Prema Tihićevim riječima to ovisi od novca potrebnog za tu misiju te odluke Vijeća ministara i državnog Ministarstva obrane.

(Hina) xzkre ybr

Pročitajte više