Bijela kuća nakratko evakuirana zbog sumnjive supstance. Radi se o kokainu?

Ilustracija: EPA

AMERIČKA tajna služba istražuje sumnjivu tvar koja je potaknula kratku evakuaciju kada je pronađena u nedjelju navečer u Bijeloj kući. Dužnosnik upoznat s istragom tvrdi kako je preliminarni test pokazao da je bijeli prah zapravo kokain. Glasnogovornik tajne službe Anthony Guglielmi potvrdio je kako je tvar podvrgnuta daljnjim ispitivanjima kako bi se utvrdilo o čemu se radi, a vlasti istražuju kako je uopće dospjela u Bijelu kuću. 

Ne zna se gdje je točno pronađena

Istaknuo je kako je vatrogasna služba potvrdila da tvar ne predstavlja prijetnju. Dodao je da je otkriće potaknulo pojačanu sigurnosnu uzbunu i kratku evakuaciju. Tvrdi da američki predsjednik Joe Biden u tom trenutku nije bio u Bijeloj kući. Odbio je konkretno reći gdje je u Bijeloj kući tvar pronađena ili kako je pakirana, prenosi Washington Post.

Naveo je da su tvar pronašli pripadnici uniformiranog odjela Tajne službe koji su obavljali rutinske obilaske zgrade. Vito Maggiolo, glasnogovornik vatrogasne i hitne službe, kazao je samo kako su službe "pružale potporu američkoj tajnoj službi u provedbi istrage".

Pročitajte više