Imamo nove informacije o Žinićevom stanu u Zagrebu: Netko je tamo bio nakon potresa

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell, Index

HDZ-OV župan Ivo Žinić bespravno koristi stan u zagrebačkom naselju Borovje, rekao je danas Indexu ministar branitelja Tomo Medved.

Stan od 76 kvadrata je Žiniću na korištenje predao Grad Zagreb, a kasnije je stan prebačen na Ministarstvo branitelja. Još 2008. godine Žinić je dobio nalog da vrati stan, a od 2016. ima i presudu na koju se žalio. "No to ništa ne mijenja. Ne želim relativizirati to sve što se događa s njegovom imovinom, ali Žinić nije baš ništa riješio. Nije dobio ni kuću ni stan. Ništa nije njegovo", rekao nam je Medved.

Pričuva 3.5 kune po kvadratu

Kako doznajemo danas, još je neki dan na vratima stana kojim se koristi Žinić stajala pločica s njegovim prezimenom, a do jučer je i na zvonu na zgradi stajalo njegovo prezime.

Pločice na vratima više nema, a nema više ni prezimena na zvonu. Netko je prelijepio papirić drugim prezimenom - Cestarić.

Prema informacijama koje imamo, za stan se plaća voda za tri osobe, uredno, te pričuva od 3.5 kune po kvadratu, a nakon potresa u Glini netko je nekoliko dana bio u stanu i radio veliku buku.

Stanari nam pričaju kako su željeli zbog toga zvati i policiju, ali su na kraju odustali.

Također, kažu nam da Žinićevi sinovi ne žive tu dvije, tri godine, ali da u stanu znaju boraviti neke cure, no nitko trajno.

Sam Žinić, kažu nam, nije stanovao u tom stanu.

Pročitajte više