"Bill Clinton je uništio Hillaryine šanse za predsjednicu SAD-a"

TEKST američkog autora Todda Purduma objavio je u svom novom broju magazin Vanity Fair, a priča o tome kako je bivši američki predsjednik Bill Clinton svojoj supruzi Hillary odmogao u naumu da postane prva žena na čelu SAD-a.

Clinton je to učinio, smatra taj bivši dopisnik New York Timesa iz Bijele kuće, svojim nedoličnim ponašanjem, u koje spada i bračna nevjera. Purdum cijelu priču potkrepljuje razgovorima sa bogato obaviještenim izvorima, kojih, kako piše, ima na desetke.

Također, smatra da mu Hillary ne može biti zahvalna, jer se njen muž okružio ljudima koji njenu kampanju mogu samo diskreditirati.

"Clinton je uvučen u svijet bogatih prijatelja i brojnih obožavateljica"

Purdum sugerira da je Clinton, otkad je napustio Bijelu kuću, naprosto uvučen u svijet bogatih prijatelja, brojnih obožavatelja i posuđenih aviona. Tako se citira i jedan njegov bivši suradnik koji kaže kako su sadašnji Clintonovi suradnici milijarder Ron Burkle i filmski producent Stephen Bing "radioaktivni".

Također, jedan od Purdumovih izvora kaže kako 61-godišnji bivši predsjednik više nikako nije isti nakon operacije kojom su mu 2004. godine ugrađena četiri "bypassa". Neki od bivših suradnika smatraju kako Clintonom vlada ogromna ljutnja, koja nije samo povremena oluja koju zna donijeti starost.

Nekoliko izvora, koje pisac naravno nije otkrio, priča o tome kako je Clinton viđan i povezivan sa više žena, u romantičnom smislu.

"Purdum je ljigav, nepošten, odvratan...!"

No, javio se na sve i sam Bill Clinton. Isprva je reagirao naglo, uputio je bujicu epiteta prema tom uglednom novinaru, nazvavši ga i ljigavim, neiskrenim, nepoštenim, te odvratnim, iako nije, kako sam kaže, čitao članak već mu je on prenijet.

Da smiri situaciju, savjetnik bivšeg predsjednika Clintona, Jay Carson je izdao priopćenje u kojem stoji: "Predsjednik Clinton je bio, naravno, uzrujan zbog neviđeno nepravedne objave, no, jezik kojim se služio nije bio primjeren, te sada žali zbog tog".

A.P.
Foto : AFP

Pročitajte više