Bill Clinton o kandidaturi Hillary za Bijelu kuću

HILLARY Clinton će se možda kandidirati na američkim predsjedničkim izborima, ali tek za osam godina ako demokratski kandidat John Kerry u studenom pobijedi Georgea W. Busha, kazao je u petak u Parizu njezin suprug, bivši američki predsjednik Bill Clinton.

U razgovoru s novinarima u francuskoj prijestolnici, u prigodi turneje kojom želi promovirati svoja sjećanja ("Moj život") koja su u Francuskoj izašla iz tiska 23. lipnja, Clinton je kazao da će "pomoći Johnu Kerryju da pobijedi na izborima 2. studenoga".

"Ako pobijedi opet ćemo mu pomoći na sljedećim izborima, za četiri godine. A za osam godina, tko zna? Ako se Hillary želi kandidirati, poduprijet ću je", rekao je Clinton.

Hillary je "najstručnija osoba koju poznajem", dodao je smiješeći se. "Možete misliti da sam pristran, ali prlično dobro mogu procijeniti politički talent pojedinca", rekao je Clinton.

Hillary se neće prije tog roka kandidirati za Bijelu kuću jer se pred "građanima države New York (koji su je 2000. izabrali za senatoricu) obvezala da će završiti svoj šestogodišnji mandat". "To je obećala i o tome više nema rasprave", rekao je Clinton.

Pročitajte više