Bin Laden: Pomozite iračkim mudžahedinima da oslobode svoju zemlju

OSAMA BIN LADEN ponovo se oglasio. Prvi čovjek terorističke organizacije Al-Quaida poslao je audio poruku Al-Jazeeri u kojoj se obrušio na arapske zemlje koje surađuju s Izraelom i zapadnim silama. "Neki su arapski čelnici suradnici križarskog saveza i cionista u ratu protiv našeg naroda u Gazi", kaže Bin Laden i dodaje kako su to lideri onih zemalja koje Amerika naziva "umjerenima". Jasne su aluzije na Saudijsku Arabiju i Egipat, zemlje koje su stali na stranu Izraela i koje su dugogodišnji saveznici SAD-a.

Ofenzivu na Pojas Gaze u kojoj je stradalo 1300 Palestinaca, Bin Laden naziva holokaustom, te poručio da bi svi koji žele pomoći Palestini trebali podržati Irak u ratu protiv SAD-a i vlade u Bagdadu. "Svi koji istinski žele osloboditi Jeruzalem moraju pomoći iračkim mudžahedinima da oslobode svoju zemlju", kaže Bin Laden koji najavljuje i "oslobađanje Jordana čime će muslimanima biti otvoren put do zapadne obale".

Bin Laden još jednom je preko ove audioporuke pozvao na džihad, sveti rat, kazavši kako se njegovi pristaše "moraju ozbiljno pripremiti za džihad" kojim će "nametnuti ispravan, a napustiti pogrešan put". Podsjetimo, sličnu poruku je Bin Laden uputio i 14. siječnja kada je Baracka Obamu upozorio da će otvoriti nove frontove u svetom ratu protiv interesa zapada. "Novi borbeni kampovi na kojima će se naši borci suprotstaviti zapadu su Palestina, Vaziristan, Magreb i Somalija", kaže Bin Laden.

J.C.
Foto: AFP

Pročitajte više