Video: Iz Microsofta stiže Bing!

MICROSOFT je jučer u Kaliforniji predstavio svoju novu, unaprijeđenu tražilicu, koja će zamijeniti Live Search. Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer naveo je kako je pokretanje Binga (www.bing.com) u završnoj fazi i kako će nova tražilica svima biti dostupna do srijede.

Kompanija je ime Bing za novu tražilicu odabrala između dvije opcije. Naime, još početkom ove godine iz Microsofta je procurila informacija o tome kako testiraju tražilicu Kumo, ali su se naposljetku ipak odlučili za drugo ime. Nova tražilica bi Microsoftu trebala pomoći da održi korak s Googleom i Yahoo!om.

Microsoft navodi kako se Bing razlikuje od svih postojećih tražilica i pomagat će korisnicima u donošenju odluka. Novost kod Binga je navigacija dodana u lijevoj koloni, a traženi pojam sortiran je po kategorijama. Bing nudi i opciju "brzih odgovora", pomoću koje uz jednostavni upit možete saznati kakvo je vrijeme trenutno ili koliko je sati u bilo kojem dijelu svijeta, vidjeti tečaj neke valute ili saznati za koliko polijeće vaš zrakoplov.

Još jedna od novosti koje dolaze s Bingom je opcija "spremanje pretraga" - rezultate koji su vam toliko zanimljivi da ih želite imati pri ruci svaki put kad vas bude interesirala ista tema, jednostavno označite kvačicama.

Posebno zanimljive performanse ima opcija Binga "shopping" - za upit ne daje samo kratki opis, već detaljnu specifikaciju željenog proizvoda i cjenovnu usporedbu. Bing će korisnicima pomoći i u odabiru restorana, ljetovališta ili hotela, a za one željne znanja s područja medicine, u suradnji s klinikom Mayo, virtualno se može pretražiti podeblja medicinska enciklopedija.

I.M.
Foto: Bing/PC World

Pročitajte više