Bio je dokaz da se novcem ne može kupiti sve: Umro milijarder John Paul Getty III.

U 54. GODINI je u subotu u svom londonskom domu umro John Paul Getty III., koji je bio unuk naftnog magnata i nekad najbogatijeg čovjeka na svijetu, a preživio je i otmicu u Italiji 1973. godine.

No, to nije sve nesretno što mu se dogodilo u životu. 30 godina je bio osuđen na život u kolicima, a nije bio sposoban sam se hraniti, oblačiti i kupati pa su to za njega radile plaćene medicinske sestre. Uz, nije mogao normalno govoriti. U takvom je stanju bio od 1981. godine, kada je u 24. godini doživio moždani udar zbog predoziranja.

Odsjekli mu desno uho

Sav ogroman novac koji je imao, nije mu pomogao da normalno živi. Predozirao se osam godina nakon što ga je oteta banda kriminalaca i pet mjeseci držala u kavezu u Italiji, a pušten je tek nakon što je otmičarima plaćena otkupnina. Tijekom otmice su mu odsjekli desno uho i poslali njegovoj obitelji. Bogataš je već sa 16 godina živio sam u stanu u Rimu.

Izbačen je iz privatne škole pa je živio boemskim životom, često posjećivao noćne klubove te sudjelovao u ljevičarskim demonstracijama. Za život je zarađivao izrađujući nakit, prodajući slike i glumeći u filmovima. Kada je otet, njegova majka Gail Harris, koja se već razvela od oca, je kazala otmičarima da nema novca, a oni su joj poručili da "ih nabavi u Londonu".

Najstariji Getty, djed Johna Paula III., prvo je odbio platiti otkupninu, no kasnije je dao novac. John Paul Getty III. kasnije se oženio Njemicom Giselom Zacher od koje se razveo.

Pročitajte više