Biološka majka Steva Jobsa također je umrla od karcinoma

STEVE Jobs je za svog života uvijek bio spreman govoriti o mnogim temama, ali jedna od onih koje je izbjegavao bila je tema njegovih bioloških roditelja.

Poznato je da ga je njegova majka rodila kao studentica, i zatim ga dala na posvajanje bračnom paru Paulu i Clari Jobs. Steveova majka zatrudnjela je u vezi sa Sirijcem Abdulfattahom Jandalijem, ali njeni roditelji nisu odobravali tu vezi i zabranili su im vjenčanje. Iako su tri mjeseca nakon njegovog rođenja prepreke za njihov brak uklonjene, jer je Steveovoj biološkoj majci umro otac, Steve je već bio posvojen i njegova majka ga više nije mogla dobiti natrag.

Tada se odlučila preseliti u Siriju, ali se nije mogla priviknuti na život u toj zemlji te se nakon nekoliko godina rastala od Jandalija i vratila u SAD. Pokušala je vratiti Stevea nazad, ali zakoni o posvajanju to nisu dopuštali. Poslije je umrla od karcinoma, iako nije poznao je li u pitanju bila ista bolest od koje je umro i Steve.

Steveov biološki otac također se vratio u SAD, gdje radi u jednoj kockarnici u Las Vegasu. New York Times je prije nekoliko mjeseci pisao kako je Jandali pokušao stupiti u kontakt sa sinom, ali mu je Steve navodno preko posrednika poslao poruku da on ima samo jedne roditelje - Paula i Claru.

Pročitajte više