Biskup Košić u jaslice postavio vojnike pa pričao o pobačaju i ubijanju djece

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

MISU polnoćku u sisačkoj katedrali Uzvišenja svetog Križa služio je biskup Vlado Košić, poznat po svojim desno-ekstremističkim stavovima.

U jaslicama koje su pored njega bile postavljene dok je držao propovijed, nalazile su se figure u uniformama hrvatske vojske.

Košić je propovijed iskoristio za napad na sve one "koji su protiv novorođenčadi".

"Danas na žalost postoje i oni koji već začetom djetetu ne dopuštaju da se rodi pa sve čine kako bi spriječili njegovo rođenje. U tom se smislu i zakoni prilagođavaju takvim zahtjevima. Za dva mjeseca će u našoj domovini biti rasprava o novom zakonu o pobačaju. Ubojstvo djeteta se legalizira. Na žalost i tamo gdje smo mi kršćani većina u društvu", rekao je Košić.

"Zamislite što bi bilo da Marija nije htjela roditi Isusa, da je pomislila kako da mu oduzme život dok ga je trudna nosila? To dakako nije bilo moguće jer je ona bila Presveta Djevica koju je Bog na poseban način svojom milošću već od časa njezina začeća pripremio za to da može čiste duše po Duhu Svetom začeti i s ljubavlju nositi te s radošću roditi svoga i Božjeg Sina, Isusa. Čitave nacije i države na žalost ponašaju se kao da Spasitelj nije došao, ne žele ga, još žive u tami", nastavio je.

Pročitajte više