Bivša zastupnica o trudnici kojoj brane pobačaj: Samo me zanima kome je ovo normalno

Foto: Screenshot Facebook

HRVATSKU je potresla priča o trudnici Mireli Čavajdi kojoj su liječnici odbili izvršiti prekid trudnoće u 26. tjednu unatoč tome što beba ima golem tumor zbog kojeg će ili umrijeti ili živjeti kao biljka, o čemu je Čavajda istupila za Index. 

>> "Beba mi ima golemi tumor, umrijet će ili živjeti kao biljka. Ne daju mi da pobacim"

Na Facebooku je sve komentirala bivša saborska zastupnica Ivana Ninčević-Lesandrić koja je prije nekoliko godina otvoreno progovorila o tretmanu medicinskog osoblja prilikom spontanog pobačaja u splitskom KBC-u, odnosno ispričala je da joj je obavljena kiretaža bez lokalne anestezije.

Njen hrabri istup izazvao je potom lavinu reakcija drugih žena koje su se odlučile javno progovoriti o traumatičnim iskustvima u nizu hrvatskih bolnica.

Sada je poručila kako nije mogla ni zamisliti da se može dogoditi to što se dogodilo zagrebačkoj trudnici Mireli Čavajdi. 

"Prošla sam na sebi jedan od najgorih dokaza toga u kakvom sustavu živimo, ali da se ovo može dogodit nekome nisam mogla ni zamislit... Pročitajte ovaj intervju i recite mi da je sve ok, da ne treba ništa mijenjati, da se slažete s ovim sto u njemu piše!

Samo me zanima tko su ti ljudi kojima je ovo normalno, jer meni nije, meni su oči pune suza, plačem i čitam, tužna sam i ljuta što se danas uopće može dogoditi ovakva situacija... I bravo, draga ženo, što ovo radiš javno, jer znam da nije lako, ali drugačije se ništa nikad neće promijeniti", napisala je Ninčević-Lesandrić.

 

Pročitajte više