Bivša žena Jeffa Bezosa udala se za učitelja

Screenshot: YouTube

DVIJE godine nakon razvoda s vlasnikom Amazona Jeffom Bezosom MacKenzie Scott udala se za učitelja iz škole u koju idu njena djeca.

MacKenzie Scott je jedna od najbogatijih žena na svijetu s bogatstvom koje se procjenjuje na 53 milijarde američkih dolara. Donirala je više o četiri milijarde dolara, većinu ženskim organizacijama, socijalnim samoposlugama i afroameričkim sveučilištima.

"Dan je divan čovjek, sretan sam i uzbuđen zbog njih", kazao je Jeff Bezos, piše BBC.

U brakorazvodnoj parnici Scott je dobila četiri posto udjela u Amazonu. Kako je lockdown potaknuo internetsku prodaju i kućne isporuke, cijena dionice Amazona porasla je između 2000 i 3500 dolara od početka godine.

Scott se, doduše, u brakorazvodnoj parnici puno toga odrekla.

"Sretna sam da ću mu prepustiti sve svoje interese u Washington Postu i Blue Originu i 75 posto našeg udjela u Amazonu", napisala je MacKenzie u tvitu prošle godine.

Bezos je tada reagirao na njezinu objavu na Twitteru zahvalivši joj na "potpori i ljubaznosti".

Rastali se nakon 25 godina braka

Bivši bračni par Bezos u siječnju 2019. godine objavio je da se rastaje nakon 25 godina braka. MacKenzie je uz Bezosa bila od samih početaka.

Kad je 1994. godine vozio od New Yorka do Seattlea i smišljao poslovni plan, s njim je u automobilu bila ona, baš kao i tijekom samih početaka kad je pokrenuo posao u vlastitoj garaži.

Upoznali su se u investicijskoj kompaniji D.E. Shaw gdje je ona bila znanstvena suradnica, a on potpredsjednik. Jeff je bio prva osoba koja je intervjuirala MacKenzie za posao. Oboje su završili Princeton. 

Od početka lockdowna zbog pandemije u ožujku ukupno bogatstvo milijardera u Americi poraslo je za 800 milijardi dolara, pokazala je analiza skupine Americans for Tax Fairness (Amerikanci za poreznu pravednost, op.a.).

Pročitajte više