Bivšem gradonačelniku Illinoisa, Blagojevichu brane nastup u TV emisiji

BIVŠI guvernera Illinoisa, Rod R. Blagojevich želi nastupiti u TV emisiji te tužitelji smatraju kako bi time mogao utjecati na porotu u suđenju za korupciju koje je zakazano za lipanj sljedeće godine. Optuženi Blagojević se do sada pojavljivao na mnogim TV postajama. Nedavno je izdao i svoju autobiografiju te se planira pojaviti u TV emisiji NBC TV kuće s Donaldom Trumpom, prenosi New York Times.

Tužitelji traže ograničenja u razgovoru koji će održati u toj TV emisiju te sumnjaju kako bi Blagojevich mogao utjecati na porotu koja će gledati tu emisiju, a koja će se emitirati dva mjeseca prije njegova suđenja.

Blagojevichevi odvjetnici kažu kako nije kriv po 16 optužnica za koje ga terete te da ima pravo nastupiti u emisiji. Blagojevich je optužen za pokušaj prodaje zastupničkog mjesta u Senatu koje je pripadalo Baracku Obami.

Tužitelji su, tijekom saslušanja, izjavili kako je prilikom prijašnjih pojavljivanja na mnogim TV postajama neprestano govorio i komentirao dokaze o ovom slučaju te se sudac složio s tužiteljima da bi njegovo sudjelovanje u TV emisiji mogla utjecati na suđenje.

Nakon saslušanja, Blagojevichev odvjetnik kazao je kako mu "nije jasno zašto tužitelji žele ušutkati njegovog klijenta". Mjesec dana prije saslušanja, sudac je odbio njegov zahtjev da otputuje na Kostariku kako bi snimio emisiju za TV šou.

Pročitajte više