Bivšem suvlasniku Nove TV ponovo se prijeti

BIVŠI suvlasnik Nove TV Ivan Ćaleta podnio je Državnom odvjetništvu prijavu o prijetnjama od nepoznate osobe, a Državno je odvjetništvo informaciju proslijedilo policiji, rekao je za Jutarnji list glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Ćaleta prijetnje shvaća vrlo ozbiljno, piše Jutarnji, a navodno je u prijavi koju je poslao tužiteljstvu i Ministarstvu pravosuđa napisao kako su prijetnje slične onima koje su prethodile prošlogodišnjem napadu, te kako strahuje da bi ovaj put mogao biti ubijen.

Podsjetimo, Ivan Ćaleta lakše je ranjen iz vatrenog oružja u prosincu 2003. godine u užem središtu Zagreba i nakon toga je sam potražio pomoć u Kliničkoj bolnici "Dubrava", gdje je utvrđeno da je zadobio prostrijelne rane lijeve i desne potkoljenice. Takve ozljede navele su na zaključak da je napadač želio samo zaplašiti Ćaletu, a špekuliralo se kako se radi o vrhunskom strijelcu, kojih je u Hrvatskoj malo.

Predsjednik uprave Nove TV Ivica Blažičko izjavio je tada kako je "jasno što znači ako netko puca u noge i to je vjerojatno poruka".

Uz suvlasništvo u Novoj TV, Ćaleta posjeduje dionice bosanskohercegovačkog OBN-a i slovenskog TV3. Vlasnik je nekoliko tvrtci (Global komunikacije među ostalima), a smatra se da ima utjecaja i u tvrtci GRP Media, te još nekima sličnih djelatnosti.

Početkom srpnja ove godine Novu TV kupila je za 24 milijuna eura tvrtka Central European Media Enteprises (CME) koja je suvlasnik slovenskih televizija Pop TV i A-Kanal, tri televizije u Rumunjskoj te po jedne u Slovačkoj i Ukrajini, a procjenjuje se da njihove programe prati oko 70 milijuna gledatelja.

Pročitajte više