Bivši branitelj 15 puta izbo ženu: "Grizla sam oštricu da mi ne prereže grkljan"

Foto: MUP, Index

POTRESNO svjedočenje čulo se danas na suđenju bivšem branitelju s poznate ratne fotografije. 

Branitelj s legendarne fotografije izbo je ženu 15 puta

Riječ je o 48-godišnjem Petru Dukariću iz Bednje. On je svoju 56-godišnju nevjenčanu suprugu 15 puta izbo nožem dužine 11 centimetara, a onda pobjegao autom, ali ga je policija kasnije uhitila u Varaždinu.

Dukarić je inače glavni lik poznate fotografije iz Domovinskog rata snimljene krajem 1991. godine u Starom Grabovcu nedaleko od Novske, kada je imao 19 godina. Na njoj se vidi mladi Dukarić kao vojnik I. gardijske brigade Tigrovi s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u kutu usana, na tenku s protuavionskim mitraljezom. Na zidu kuće iza njegovih leđa vidi se grafit s imenom grupe Guns N' Roses, a od fotografije je napravljen i antiratni plakat. 

Dukarićeva partnerica srećom je preživjela stravični napad, a danas je na sudu iznijela potresne detalje napada koje prenosi Slobodna Dalmacija.

"Kad je krenuo nožem prerezati mi grkljan, zubima sam zagrizla oštricu. Potom me je ubo u desnu dojku i desno rame i krv je šikljala na sve strane"

"Dozivala sam upomoć, a pogledom sam samo pratila oštricu tog noža. Odgurnula sam ga, pokušala sam izbjeći ubode. Bili smo sučelice, a iza mene ormar i nisam imala gdje. Ubo me je u predjelu srca, a ja sam instinktivno lijevom rukom uhvatila oštricu noža da ne ide dublje, skoro mi je otkinuo dva prsta. A kad je krenuo nožem prerezati mi grkljan, zubima sam zagrizla oštricu. Potom me je ubo u desnu dojku i desno rame i krv je šikljala na sve strane. Čula sam korake u stanu poviše, a mislim da je i on jer me je tad zadnji put ubo i dok sam ležala krvava kazao je: 'Eto, sad si gotova, nitko ti ne može pobjeći'", ispričala je nesretna žena. 

Ona je zbog proživljene traume i straha svjedočila bez prisutnosti okrivljenog Dukarića kojeg su pravosudni policajci izveli iz sudnice. Ispričala je kako je s njim živjela neko vrijeme, da ga poznaje od veljače 2017. godine i da su se nakon Francuske preselili u Kaštela kako bi osnovali obitelj.

Ispričala je da je tada osjetila promjene kod Petra, da je postao ljubomoran i posesivan, smetalo mu je što gleda televiziju i radi na kompjuteru i postao je neugodan. Kaže kako mu je rekla da se odseli, što je on mirno i učinio, no da je onda počeo piti i pričati laži uokolo o njenoj djeci i njoj. Ispričala je i kako mu je smetalo što je tada puno vremena boravila kod kćeri koja je bila trudna, a sve kako bi se brinula o njoj. 

"Ostavio mi je kokardu na autu"

"Desetak dana prije ovoga sam mu zabranila da dolazi, ali sam osjetila njegovu prisutnost jer mi je, primjerice, razbijeno vjetrobransko staklo i ostavljena kokarda, a tko bi to mogao napraviti osim osoba koja je bila u HV-u, a ja nemam nikakve veze s takvim obilježjima. Te dane prije napada osjećala sam neki unutarnji nemir i nesigurnost, pa i taj dan kad sam bila u stanu te sam zatvorila i vrata i prozore. Nije mi ni danas jasno kako je ušao u stan kad je ključ bio u bravi. Nakon što me je izbo, stavila sam jastuk na prsa da smanjim krvarenje, gubila sam snagu, legla sam na krevet u sobi, kapci su mi postajali teški i sjećam se lica policajaca koji su me pitanjima održavali budnom, bila sam nemoćna", emotivno je ispričala žrtva brutalnog napada bivšeg pripadnika Tigrova.

Dodala je kako je shvatila da je on izrazito manipulativna osoba te da želi samo da bude što dalje od nje. 

Nakon nje svjedočio je vještak psihijatar Petar Bilić iz Klinike za psihijatriju Vrapče koji je kazao da usprkos njegovom sudjelovanju u Domovinskom ratu i svemu što je prošao kod Dukarića nisu zadovoljeni kriteriji za postavljanje dijagnoze PTSP-a, prenosi Slobodna Dalmacija. Suđenje se nastavlja.

Pročitajte više