Bivši direktor Doma sportova Ante Vrdoljak osumnjičen za zlouporabe

BIVŠI direktor Doma sportova Ante Vrdoljak, njegov zamjenik Mate Peraica i još jedna osoba optuženi su da su od 1997. do 2002. tu gradsku tvrtku oštetili za ukupno 1,65 milijuna kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

U policiji tvrde da su 60-godišnji Ante Vrdoljak, kao direktor Doma sportova, i njegov godinu dana mlađi zamjenik Peraica osnovali tvrtku kojoj su, nakon sklapanja ugovora o ortaštvu, omogućili da od 1998. do 2002. besplatno koristi ugostiteljski prostor u Domu sportova, čime su tu gradsku tvrtku oštetili za više od milijun kuna.

Vrdoljak je u tvrtci, osnovanoj u sklopu Doma sportova, bio zamjenik predsjednika Nadzornog odbora, dok je dužnost direktora obavljao Peraica.

Vrdoljaka, bivšeg predsjednika zagrebačkog Športskog saveza i nogometnog kluba Zagreb, sumnjiči se i da je s 56-godišnjim likvidatorom T. P. oštetio Dom sportova za dodatnih 580 tisuća kuna. U policiji kažu da su njih dvojica prenijeli 62 police životnog osiguranja na zaposlenike kao zakonske nasljednike i tako im omogućili podizanje premija životnog osiguranja u iznosu od većem od 77 tisuća eura. Taj je iznos tvrtka od 1997. do 2001. uplaćivala na račun osiguranja. Time je, kažu u policiji, zaposlenicima Doma sportova na štetu tvrtke omogućeno stjecanje imovinske koristi u iznosu većem od 580 tisuća kuna.

Kriminalistička obrada nad osumnjičenima provedena je na zahtjev Državnog odvjetništva i kaznene prijave Doma sportova, tvrtke koja je u sastavu Ustanove za upravljanje športskim objektima u vlasništvu grada. Vrdoljak je bio direktor Doma sportova do 2002.

Trojicu osumnjičenih tereti se za kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i zloporabe položaja i ovlasti, a protiv njih je podneseno posebno izvješće zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više