Bivši direktor Osiguranja Zagreb i njegova bivša supruga oprali 4,6 milijuna kuna

OPĆINSKOM državnom odvjetništvu u Zagrebu policija je predala kaznenu prijavu za zloporabu ovlasti i pranje novca, u iznosu od 4,6 milijuna kuna, protiv 40-godišnjeg Dražena Androića i njegove 33-godišnje bivše supruge Marije Petrokov.

Androić je bivši izvršni direktor dioničkog društva Osiguranje Zagreb iz razdoblja od 2003. do 2007. godine, iz kojeg je prema prijavi, gotovo godinu dana nestajao novac, u periodu od 10. svibnja 2005. do 2. svibnja 2006. godine. Novac je nestajao na način da je Androić tvrtki Petrokov-Dubrovnik, u kojoj kao odgovorna osoba radi Marija Petrokov, putem neke vrste kreditno-ugovornih odnosa, omogućio podizanje ranije navedenog iznosa.

Osim njih dvoje, osumnjičen je i 54-godišnji J.Z., koji im je omogućio da taj novac operu, odnosno legaliziraju, putem kupnje većinskog paketa dionica tvrtke Panonija iz Osijeka, najveće slavonske prijevozničke tvrtke, koja je blokirana još od studenog prošle godine i nalazi se pod stečajem. Čitava stvar na vidjelo je izašla tek oko Božića prošle godine, kad je nova uprava Osiguranja Zagreb, koje je prodano Švicarcima 2007. godine, uvidjela nepravilnosti u Androićevom bivšem poslovanju.

Večernji list piše kako Androić navodno planira na zemljištu Panonije osnovati novu tvrtku TTT d.o.o., a Petrokov ga optužuje da je kriv za stečaj te tvrtke, odnosno njegovo poslovanje. Ni tvrtka Petrokov-Dubrovnik ne nalazi se u bajnom stanju, jer je zbog duga od 273 tisuće kuna Teniskom klubu Metropola iz Zagreba, trgovački sud u Dubrovniku još 3. ožujka pokrenuo postupak za utvrđivanje uvjeta za pokretanje stečaja u toj tvrtki. Androić i Petrokov imaju dvoje djece iz braka, a Androić ima i jednog sina iz braka prije toga.

K.S.
Foto: osijek031.com

Pročitajte više