Bivši ministar Vekić najavio prosvjed branitelja na Markovu trgu: "Tuđman nas je štitio"!

BIVŠI ministar unutarnjih poslova i predsjednik stranke Hrvatska straža Ivan Vekić komentirao je danas u Osijeku novinarima činjenicu da ga je prije dva dana ispitao DORH.

"Živimo u doba kada je dovoljno da se pojavi samo tračak neke sumnje, pa da se bude uhvaćen u mrežu iz koje se lako ne izlazi", rekao je te dodao da ne zna do koje se pozicije stiglo u prosudbi njegove eventualne krivnje ili nedužnosti, ali da ima dojam da je osumnjičen.

"Zašto se o mojoj eventualnoj krivnji ne očituju ostali ministri Vlade demokratskog jedinstva?"

Rekao je i da se osjeća kao osoba na koju je pala sumnja da je počinio teška kaznena djela, a radi se o ratnim zločinima te ocijenio da su nakon smrti Franje Tuđmana, "koji je bio relativna zaštita braniteljima", stvari krenule krivim tokom. Zapitao se i zašto se o njegovoj eventualnoj krivnji ne očituju njegove kolege iz tadašnje Vlade demokratskog jedinstva, tadašnji premijer Franjo Gregurić i ostali ministri.

Vekić je također najavio prosvjed branitelja na Markovu trgu u Zagrebu, rekavši da je datum već dogovoren, ali ga nije želio iznositi u javnost.

Pročitajte više