Bivši Plenkovićev ministar Tomislav Tolušić povukao tužbu protiv Indexa

TOMISLAV TOLUŠIĆ, bivši ministar poljoprivrede i potpredsjednik u HDZ-ovoj vladi Andreja Plenkovića, povukao je ovog tjedna tužbu protiv portala Index.hr kojom je tražio naknadu za neimovinsku štetu od 20 tisuća kuna. Tolušić je tužio Index zbog članka "Vlada s najviše korupcijskih afera odlazi u povijest" koji je objavljen u svibnju prošle godine.

U tom članku, u kojem su nabrojane afere Plenkovićevih ministara, spomenut je i Tolušić kao "još jedan od ministara koji nije do kraja uspio objasniti svoju imovinu". U članku se spominje i Tolušićeva biografija, porijeklo imovine te se veže u članak "Odakle Tolušiću novac?".

Tolušić je smatrao da mu je zbog tog članka teško povrijeđeno dostojanstvo, ugled i čast te da trpi znatne duševne boli kao i da ima niz neugodnosti u osobnom i poslovnom životu. 

Podsjetimo, nakon što je dobio bespovratnih 2.5 milijuna kuna za vinariju, bivši ministar Tolušić koji je morao napustiti vladu zbog nekretninske afere, osnovao je OPG Terra Slavonia koji vodi i danas te kaže da se bavi vinima

Pročitajte više