Bivši pročelnik Miljenko Mesić dao ostavku na članstvo u HNS-u

MILJENKO Mesić, bivši pročelnik Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu rekao je da je danas izišao iz Hrvatske narodne stranke (HNS) i smiješnim ocijenio što je s dužnosti pročelnika smijenjen "zbog nedoličnog ponašanja".

Miljenko Mesić smijenjen je s dužnosti pročelnika u svibnju ove godine zbog incidenta u Uredu gradonačelnice gdje se sukobio s investitorom Zdravkom Mamićem.

Na konferenciji za novinare Mesić je ustvrdio da je protiv njega usmjerena sprega "3P - Pavić-Pusić-Paliković" koje ga, kaže, proglašavaju "nesposobnim i nestručnim za rukovođenje Zavodom".

Rekao je da mu je od dolaska na pročelničku dužnost bilo onemogućeno djelovanje jer je voditeljica izrade projekta GUP-a Ines Merćep odbijala suradnju s njim i bila u kontaktu s predsjednicom Gradske skupštine Moranom Paliković-Gruden (HNS).

"Tako se odmah etabliralo perverzno dvovlašće u kojem ja nisam trebao znati što se na GUP-u radi, ali sam svojom funkcijom pročelnika trebao odgovarati za sve što iz tog rada može proizaći", rekao je M. Mesić.

Podsjećajući na "slučaj GUP" i nezakonito ubacivanje članka 107. kojim se omogućava legalizacija zadnjeg kata "Importanne galerije", ocijenio je da bi, po preslikama izjave djelatnika tiskare, Ines Merćep jedina imala mogućnosti krivotvoriti GUP i nezakonito, u tiskari, u GUP unijeti i sporni članak.

Rekao je da se po mjeri zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić, predsjednice skupštine Morane Paliković-Gruden i predsjednice HNS-a i zastupnice u skupštini Vesne Pusić, koje naziva "3P", u izradi GUP-a sada pridružuje i Mislav Žagar, novoimenovani član Gradskog poglavastva za planiranje razvoja grada.

Ta sprega pod krinkom hitnosti donošenja GUP-a koči zamjenika gradonačelnice Milana Bandića u nastojanjima da u GUP uključi prijedloge Poglavarstva kojima se želi detektirati i definirati problem bespravne gradnje, rekao je.

HNS-ovac Josip Šilić, dopredsjednik vijeća gradske četvrti Gornji Grad Medveščak podržao je M. Mesića i ocijenio da je postupak Vesne Pusić prema Mesiću nekorektan.

Pročitajte više