Bivši prvak Formule 1 Rimcu: U Porscheu vam se dive

Screenshot: YouTube

U ŽENEVI je u tijeku najznačajniji svjetski salon automobila. Kao i prošle godine, tamo je Mate Rimac sa svojim najpoznatijim modelom C_Two.

>> Rimac u Ženevi otkriva poboljšani C_Two. Pogledajte kako izgleda

Rimac je tim povodom dao intervju Nicu Rosbergu, prvaku Formule 1 iz 2016. godine.

Rimac i Rosberg opet su pričali o C_Two, a Nijemac je Rimca pohvalio i rekao mu da mu se u Porscheu dive.

Rosberg sipao hvalospjeve Rimcu

"Pričao sam s jednim od glavnih inženjera u Porscheu i rekao mi je: 'Ja jesam inženjer, ali Mate je na nekoj drugoj razini.' To je bilo odlučno čuti", rekao je Rosberg.

Rimac je Rosbergu objasnio svoje nove vizije oko konačnog dizajna C_Two.

Rimac je istaknuo da je monokokna (samonosiva) šasija od karbonskih vlakana koja nosi pogonski sustav njihov vlastiti proizvod, a šasija s krovom teži manje od 200 kilograma.

"Baterija je integrirana, a dizajn je zamišljen da bude u potpunosti homologiran", rekao je Rimac i dodao da auto trenutno prolazi crash testove.

Rimac se sprijateljio s prvakom Formule 1

C_Two je izrađen u galaktički bijeloj boji s duboko plavim toniranim elementima od karbonskih vlakana. Unutrašnjost je ručno izrađena i posebno dizajnirana, s matiranim karbonskim vlaknima koja nadopunjuju plavu kožu i kontrastne šavove.

Treba podsjetiti i na nevjerojatne performanse C_Two. Električni motori razvijaju 1914 KS i 2300 Nm, a hiperauto do "stotke" stiže za 1,97 sekundi, dok do 300 km/h ubrzava za 11,8 sekundi.

Rimac i Rosberg razvili su prijateljstvo i ovo nije prvi put da hrvatski inovator gostuje na YouTube kanalu slavnog njemačkog vozača Formule 1. Rosberg je Rimca čak nazvao i "apsolutnom legendom".

Pročitajte više