Bivši savjetnik Zelenskog: Možemo za tri dana riješiti problem moldavske regije

Screenshot: Youtube

BIVŠI savjetnik Ureda ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič vjeruje da u slučaju zahtjeva Moldavije Ukrajina može riješiti problem Pridnjestrovlja "za tri dana". Arestovič je navedenu izjavu dao tijekom razgovora s ruskim oporbenim aktivistom za ljudska prava Markom Fejginom na YouTubeu. 

Dodao je da Ukrajina neće morati čekati pobjedu u sadašnjem ratu s Rusijom kako bi pomogla Moldaviji "očistiti" vojnim sredstvima Pridnjestrovlje od okupatora. "Moldavija je suverena država i sama odlučuje od koga će tražiti pomoć. Samo odlukom moldavskih vlasti možemo pomoći. Imamo priliku. To se može riješiti za tri dana", naglasio je Arestovič, prenosi Odessa Journal.

"Moldavskoj vojsci je teško prijeći Dnjestar"

“Oni (Rusi) žele destabilizirati situaciju. To govore predsjednici. Predsjednik Biden u Varšavi je rekao da je naša podrška teritorijalnom integritetu, suverenitetu i sigurnosti Moldavije bezuvjetna. Zašto je rekao? Jer Maia Sandu je doletjela tamo. I nije doletjela slučajno, nego zato što se o tim stvarima razgovaralo. Odnosno, ovo su izjave prvih osoba Moldavije i Sjedinjenih Država", nastavio je. 

Napomenuo je da se Pridnjestrovlje nalazi na "ukrajinskoj" strani rijeke i da će moldavskoj vojsci biti teško prijeći Dnjestar. "Puno nam je lakše. Mi smo zemlja koja je vrlo prijateljska prema Moldaviji i, ako se mene pita, ne vidim nikakve prepreke", zaključio je Arestovič.

Pročitajte više